Soorten dakbedekking

Tegenwoordig kunt u dakbedekking vinden van allerlei materialen. Al deze dakbedekkingen voordelen, maar ook nadelen. Het is aan u welke vorm u wilt kiezen. Ga wel na wat de gemeente voor eisen stelt aan dakbedekking. Ook moet u zich laten informeren over wat voor soort bedekking het beste bij uw woning past.

Neem telefonisch contact op met een dakdekker bij u in de buurt:


Noord-Holland

088 444 7646

Noord-Brabant

088 444 7602

Zuid-Holland

088 444 7692

Flevoland

088 444 7695

Dakpannen

De dakpan van keramiek en betonnen dakpan zijn beide op uw dak te plaatsen. Deze dakpannen zijn beschikbaar in uw maat en soort van uw voorkeur. Waarschijnlijk hebt u dat ook dakpannen, als dit het geval is kunt u grof genomen uit de twee bovengenoemde dakpannen kiezen. Men wilt meestal de keramische dakpan plaatsen, deze is van klei gemaakt. Zij kiezen voor deze dakpan puur voor het uiterlijk, aangezien de betonnen dakpan minder kost. U vindt met zekerheid de dakpan in de juiste kleur of uitvoering.

Bitumen

Een bitumen dakbedekking kost u minder dan een dakbedekking van kunststof. Het materiaal zorgt ervoor dat uw dak lang waterdicht blijft. Ook het hecht zich perfect en is simpel te gebruiken. Bitumen wordt meestal op een plat dak geplaatst. Qua uiterlijk lijkt bitumen nog het meest op teer. Teer wordt echter uit steenkool geproduceerd en bitumen uit aardolie.

Shingles

Uit bitumen kan weer een andere soort dakbedekking worden gemaakt, de zogenaamde shingles. Shingles worden op een rij gelegd op uw dak. Zij vormen meerdere stroken met een naad tussen de rijen. Shingles hebben de vorm van een rechthoek en zij vormen een dakbedekking dat bestaat uit delen die elkaar overlappen. Over het algemeen worden shingles gebruikt voor het dak van terrassen, tuinhuizen, bij een overkapping in minderen mate een woonhuis. Shingles zijn licht, laag geprijsd en in allerlei soorten beschikbaar.

PVC

Een dakbedekking van kunststof past op elk soort dak. Kunststof heeft als kwaliteit dat het al het water buiten houdt en lang mee gaat. Een dakbedekking van PVC kan meer dan 25 jaren mee gaan. Als u duurzaamheid en prijs naast elkaar legt, is deze dakbedekking niet duur. U kunt deze dakbedekking in uw favoriete kleur vinden en zij hebben niet veel onderhoud nodig. Pvc laat zich gemakkelijk hergebruiken, zo bespaart u het milieu. Laat u adviseren door een deskundige dakdekker, er zijn nog meer mogelijkheden.