Dakpannen

Bent u op zoek naar dakpannen? Dan bent u bij Dakdekker Expert aan het juiste adres! Bij ons vindt u een breed assortiment aan verschillende soorten. Bent u van plan om uw dakpannen te verwijderen en vervangen? Of gaat u liever aan de slag met reinigen en verven? U vindt hier alle informatie over de verschillende soorten, het verven, reinigen, verwijderen en vervangen van uw oude pannen. Daarnaast vindt u hier informatie over de verschillende prijzen!

Neem telefonisch contact op met een dakdekker bij u in de buurt:


Noord-Holland

088 444 7646

Noord-Brabant

088 444 7602

Zuid-Holland

088 444 7692

Flevoland

088 444 7695

Soorten dakpannen

Een keramische dakpan is erg duurzaam omdat deze basis bestaat uit gebakken klei. Dit zorgt er voor dat ze erg lang mee gaan. Een keramische dakpan is geschikt voor zowel nieuwbouw als ook bij de renovatie van oudere woningen. Afhangend van het model zijn deze pannen al geschikt bij huizen of gebouwen met een dakhelling vanaf 15 graden. Een groot voordeel van de keramische dakpan is dat deze beschermt tegen de meest uiterste weersomstandigheden zoals vorst en hevige regenval. De geglazuurde dakpan is een keramische dakpan voorzien van een glazuurlaag. Er wordt een glasachtige laag gespoten op de dakpan tijdens het glazuren. Deze glazuurlaag hecht zich vervolgens aan de dakpan tijdens het bakken. Deze dakpan is beschikbaar in zowel een matte als een glanzende versie. Ze zijn erg mooi en hebben een luxe uitstraling, daarnaast zijn ze in vele kleuren verkrijgbaar.

De betonnen dakpan wordt erg veel gebruikt in Nederland. Er zijn vele verschillende soorten betonnen dakpannen verkrijgbaar, in verschillende maten, gegolfd of strak en daarnaast ook in verschillende kleuren. Onze betonnen pannen beschikken over een zodanige afwerking dat ze langdurig beschermd zijn tegen extreem weer, bovendien zijn de kleuren licht glanzend.

De Hollandse dakpan behoort tot de oudste van Nederland en is dan ook typisch Nederlands. De dakpannen worden nog steeds vaak gebruikt, vooral bij oude monumentale panden. Ze zijn lang en smal en hebben een forse golving. Kenmerkend is de gebogen vorm bij het water afvoerende gedeelte.

Uw dakpannen vervangen

Als uw dakpannen erg vuil zijn geworden, zijn verschoven of als er te veel pannen kapot zijn, dan kan het verstandig zijn om deze te verwijderen en vervangen. In sommige gevallen is een reparatie van het dak voldoende, dit is een relatief kleine klus. Als de dakpannen echter erg zijn verouderd dan is een totale dakrenovatie mogelijk. Bij een renovatie worden alle oude dakpannen vervangen door nieuwe, waardoor u weer jaren plezier zult hebben van uw dak.

Stappenplan dakpannen leggen

Wanneer u dakpannen wilt leggen dan is het belangrijk om u vooraf goed te informeren om lekkage te voorkomen. Bij het leggen is het het makkelijkste om van beneden naar boven te werken zodat u een goed overzicht heeft op het dak. Het is belangrijk om de onderste rij pannen vast te maken op de panlat zodat de deze niet gaan schuiven door het gewicht. De nokpannen kunt u het beste vastmaken met een roestvrijstalen schroef welke u door een geboord gaatje in het midden van de pan aanbrengt. De kier die ontstaat op de plek waar de dakpan grenst met de muur kan waterdicht gemaakt worden met bladlood. Het is uiteraard ook mogelijk dat één van onze vakmensen langskomt om uw dakpannen te leggen. Wilt u meer informatie over het laten leggen? Neem hierover dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Reinigen of schoonmaken

Goed onderhoud en regelmatig schoonmaken zorgt er voor dat uw dak mooi blijft en voorkomt lekkages waardoor u uw pannen minder snel moet verwijderen en vervangen. Het is vooral belangrijk om de dakpannen geregeld te reinigen om ze vrij van mos te houden omdat mossen zuur afscheiden welke zich in de pannen zullen gaan nestelen. Als het vervolgens gaat vriezen dan kan dit schade veroorzaken. Bovendien is het mogelijk dat mos lekkage veroorzaakt omdat deze in kieren blijft groeien waardoor de pannen opzij schuiven. Wat er gedaan kan worden op het gebied van schoonmaken is het verwijderen van onkruid, het wegspuiten van vuil met een hogedrukspuit en de pannen waterafstotender maken zodat mos en algen niet kunnen groeien.

Dakpannen schilderen

Zijn uw dakpannen versleten maar wilt u deze nog niet vervangen, dan is het mogelijk om deze eventueel te reinigen en vervolgens te verven. Dit is een goedkoop alternatief wanneer u uw pannen nog niet wilt vervangen. Een nieuwe verflaag op een dakpan zal deze versterken en er voor zorgen dat ze er weer als nieuw uitzien. Er is een groot assortiment aan kleuren beschikbaar.

Prijzen vervangen dakpannen

De prijzen van het vervangen van dakpannen hangt af van verschillende factoren, zoals de verschillende soorten dakpannen. Het plaatsen van een keramische dakpan is bijvoorbeeld arbeidsintensiever waardoor de prijs hoger ligt. Deze soort dakpan gaat echter erg lang mee waardoor het vervangen minder vaak nodig is. Een betonnen dakpan is goedkoper dan een keramische dakpan omdat deze groter is dan de keramische dakpan. Hierdoor kost het minder tijd om het dak te bedekken waardoor de prijzen lager zullen liggen. De betonnen dakpan gaat echter minder lang mee omdat deze vatbaarder zijn voor algen en mos. Het is mogelijk om tijdens het vervangen van de pannen isolatie te plaatsen. De prijs van het type isolatiemateriaal verschilt, u zult hierdoor circa €25,- per vierkante meter extra kwijt zijn. Ook het coaten heeft invloed op de prijs van het vervangen van pannen. Coaten heeft verschillende voordelen zoals minder warmteverlies en minder kans op mos en algen. Coaten kost circa €20,- per vierkante meter. Afhangend van uw keuze zullen de kosten tussen de €3000,- – €6000,- euro liggen. Voor meer informatie over de prijzen van het vervangen van de dakpannen naar uw keuze kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.