PVC dakbedekking

Wilt u dakbedekking aanbrengen op uw plat dak of licht hellend dak? Kies dan voor PVC (kunststof) dakbedekking. PVC is een goede keuze, maar er zijn ook alternatieven, zoals EPDM, APAX of bitumen. Deze pagina biedt u meer informatie over kunststof dakbedekking. Het kan worden aangebracht op zowel het plat dak van uw huis als de schuur. Kunststof dakbedekking aanbrengen gebeurt door te lijmen. Tevens kunt u uw PVC dakbedekking op uw (plat) dak laten repareren. Heeft u een dakdekker nodig? Wij helpen u graag. Wij zijn een netwerk van specialisten werkzaam in Nederland.

Neem vrijblijvend contact op met een dakdekker bij u in de buurt.


Noord-Holland

088 444 7646

Noord-Brabant

088 444 7602

Zuid-Holland

088 444 7692

Flevoland

088 444 7695

Voor- & nadelen pvc dak

Ten opzichte van andere materialen is het aanleggen van PVC bedekking mogelijk zonder brander en maakt het geschikt voor huizen met een rieten kap. Een aantal sterke eigenschappen is dat het UV-bestendig en waterdicht is. Daarbij is dit soort kunststof milieuvriendelijk, wortelbestendig, en gemakkelijk schoon te houden. Wat ook voordelig is dat PVC duurzaam is doordat het 100% recyclebaar is. Daarnaast is het verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarentegen is PVC dakbedekking aanbrengen een arbeidsintensieve klus. Het is aangeraden om PVC bedekking door vakmannen te laten uitvoeren. Doordat de klus arbeidsintensief is, liggen de arbeidskosten hoog. Een plat dak met kunststof dakbedekking vereist wel regelmatig onderhoud nodig om schade te voorkomen.

Onderhoud en levensduur

Over het algemeen gaat PVC zo’n de 40 jaar mee. Daar staat tegenover dat uw dak regelmatig onderhoud vereist. Een onderhoudsbeurt bestaat uit het verwijderen van vuil voordat het blijvende schade kan veroorzaken. Het is raadzaam om twee keer per jaar onderhoud te plegen zodat de kans op het opnieuw lijmen (repareren) van uw dak klein is. Mits het goed onderhouden wordt kan dit de levensduur bevorderen.

PVC dakbedekking aanbrengen

Het zelf aanbrengen van uw PVC dakbedekking is mogelijk. Het vergt wel enige kennis en veel geduld. PVC bedekking wordt aangebracht door het te lijmen. De eerste stap bij het lijmen is het verdelen van het plakmiddel. Daarbij dient elke rol kunststof dakbedekking voor bijna een uur met een zware rol continu worden aangedrukt. Voor het beste resultaat wordt het lijmen gecombineerd met hete lucht en met een mechanische föhn aangebracht. Het is een tijdrovende en lastige klus. Daarom is een professionele dakdekker inhuren aangeraden. Dat maakt het aanbrengen van uw PVC dakbedekking wel duurder.

PVC dakbedekking repareren

Heeft uw (plat) dak een lekkage? Er zijn een aantal opties om uw kunststof dakbedekking te repareren. Is er een deel losgeschoten? Dan kunt u dit repareren door het te lijmen. Indien er een gat is ontstaan op uw dak en u kunt dat niet lijmen, dan moet u een reparatiestrook aanbrengen. Voordat u begint met repareren dan moet u de ondergrond eerst grondig schoonmaken. Om de reparatiestrook te lijmen aan het kunststof moet het goed verhit worden. Anders zal het niet goed hechten. Als er een naad is gaan lekken, dan kunt u kit aanbrengen om het te repareren. Let wel dat de kit een tijdelijke (nood)oplossing is.

Prijzen

Wilt u graag PVC dakbedekking laten plaatsen? Wij geven graag een prijsinschatting per m². De volgende prijzen zijn inclusief BTW. Het plaatsen van dit materiaal kost gemiddeld tussen de €50,- en €55,- per m², net als EPDM en APAX. Als u kunststof wilt laten vervangen dan kost het rond de €96,- per m², dit is inclusief arbeidskosten. Gaat u uw schuur voorzien van kunststof dakbedekking? Dan kost het gehele project (inclusief BTW en arbeidskosten) gemiddeld rond de €1400,-, deze prijs is berekend op een oppervlakte van 15 m². Om uw woning (oppervlakte 50 m²) te laten bedekken met PVC dan rekent u op een totaalprijs tussen de €4000,- en €4800,-.

Vrijblijvende offerte

Wilt u uw gehele dak voorzien van kunststof dakbedekking of alleen uw schuur? Last van een lekkage en u wilt die graag laten repareren? Wij helpen u graag in contact komen met een dakdekker in uw regio. Wij zijn een initiatief waarbij meerdere dakdekkersbedrijven uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland zijn aangesloten. Vul het offerteformulier in met uw gegevens en opdrachtomschrijving en ontvang op korte termijn vrijblijvend een offerte bij u uit de buurt. Vergelijk de offertes met elkaar en kies de vakman die bij u past. Wij garanderen dat u goed en vakkundig geholpen wordt.

Alternatief: EPDM

EPDM is een goed alternatief voor kunststof. Het is een synthetisch rubber met een hoge elasticiteitwaarde. Voordelig is dat EPDM al van tevoren op maat gesneden kan worden. Andere vormen bedekking vereist maatwerk ter plaatse. Uw dak is gelijk helemaal bedekt en maakt de kans op een lekkage kleiner. Het is bestand tegen alle weersinvloeden, zoals regen en zon. Daardoor blijft het sterk en beloopbaar. Ook is EPDM wortelbestendig. Met dit materiaal maakt u een duurzame keuze, want het is volledig recyclebaar. De bovenstaande eigenschappen zorgen voor een lange levensduur.

Alternatief: Apax

Een ander geschikt alternatief voor PVC is APAX. Dit wordt gecreëerd met het materiaal bitumen als basis. Elastomeren en plastomeren worden met de bitumen gecombineerd om het materiaal te maken. Plastomeren en elastomeren maken het kunststof erg elastisch. Door deze bestandsdelen is het goed bestand tegen allerlei belastingen, zoals het weer. Daarbij kan het niet krimpen door de kou. Het is erg populair in de nieuwbouw en bij renovatieklussen. Het materiaal is niet zwaar en het is makkelijk toepasbaar op een plat dak. Daarnaast kan de levensduur tot wel 40 jaar lang zijn.