EPDM dakbedekking

EPDM is een afkorting dat staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Dit is een moeilijke benaming waarvan de meeste mensen de betekenis niet van weten. Doorgaans kan EPDM ook door voor rubber. Het is zeer sterk, dun en ook nog eens waterdicht. Bent u uw woning aan het verbouwen en moet nieuw dakbedekking gelegd worden, dan is EPDM iets voor u. Naast dakbedekking kan het ook fungeren als ondergrond van een vijver, dat komt door zijn waterdichte eigenschappen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Neem telefonisch contact op met een dakdekker bij u in de buurt:


Noord-Holland

088 444 7646

Noord-Brabant

088 444 7602

Zuid-Holland

088 444 7692

Flevoland

088 444 7695

Voordelen

Er wordt steeds vaker mee gewerkt op woningen, waardoor het aan een aantal eisen moet voldoen. Vooral omdat het gebruikt wordt als dakbedekking moet het goed zijn werk doen en geen vocht doorlaten. Door zijn hoge elasticiteit kan het gemakkelijk gelegd worden. De hoeken worden gemakkelijk opgevuld en de randen kunnen mooi afgewerkt worden. Naast de hoge elasticiteit kan EPDM ook goed tegen Uv-stralen, dit is ook wel nodig omdat dakbedekking veelvuldig in contact komt met Uv-stralen. Doordat het een lange levensduur kent van 40 jaar en daarnaast ook nog eens onderhoudsvrij is, is de prijs/kwaliteit verhouding erg goed.

Isolatie

EPDM heeft van zichzelf weinig isolatiewaarde, daarom wordt er vaak voor gekozen om er isolatiemateriaal onder of op te leggen. Zo wordt er vaak gekozen voor PIR-isolatie. Het PIR-isolatie materiaal moet zonder spleten en kieren gelegd worden, anders is het effect niet optimaal. Daarnaast kunt u ook kiezen voor materiaal bovenop uw EPDM, zoals grind of een daktuin. Dit zorgt voor een natuurlijke isolatie.

Onderhoud

Het voordeel van EPDM is dat het praktisch onderhoudsvrij is. Het is bestendig tegen veel weersomstandigheden, zoals temperaturen van 120 en -35 graden Celsius. Daarnaast tast zure regen en andere weersomstandigheden de dakbedekking niet aan. Zelfs planten en ander groen kunnen niet wortelen in het dak. Toch is het wel belangrijk dat u eens per jaar het dak goed controleert op eventuele scheurtjes of dergelijke. Het is beter als u er op tijd achter komt dan te laat.

Praktisch gebruik

Zoals u al hebt kunnen lezen, is EPDM erg elastisch waardoor het gemakkelijk te leggen is. Zelfs het lijm kan zonder talkpoeder gebruikt worden. Naast dat het ideaal materiaal voor uw dak is, kan het ook ideaal fungeren als ondergrond voor een vijver. Het is sterk materiaal dat erg elastisch is en geen water door laat. Daarom kan het ideaal als bodem fungeren voor uw vijver. Omdat het verder ook bestand is tegen wortelen van platen zal het lang mee gaan.

Prijzen

De prijzen zijn afhankelijk van het werk dat gedaan moet worden, is het alleen het dakbedekking leggen, dan moet u rekenen op een prijs van €15, – per m², dit is inclusief lijm. In de meeste gevallen moet er meer gedaan worden dan alleen het bedekken van het dak, denk hierbij aan het leggen van isolatie, afvoer, plaatmateriaal, daktrim en lood. Dit komt bij het totaal op. Natuurlijk wilt u dat uw dakbedekking zo goed mogelijk op uw dak komt te liggen, schakel daarom voor het beste resultaat een expert in die voor u het EPDM dakbedekking komt leggen. Wij leggen dagelijks nieuwe dakbedekking en weten waar we op moeten letten. U bent dus verzekerd van kwaliteit!