Dakdekker Oosterhout

088 444 7602 Nu bereikbaar. Vrijblijvend contact!

dakdekker Oosterhout
Schakel een dakdekker uit Oosterhout in voor allerlei dakwerken. Heeft uw dak zijn beste tijd gehad? Laat dan een dakrenovatie doen. Mogelijke scheuren in de dakbedekking? Dan is het verstandig om een dakinspectie en dakonderhoud te laten doen.

Hierdoor voorkomt u mogelijk een daklekkage en verhelpt de dakdekker het met een dakreparatie. Op deze pagina leest u alles over de verschillende dakwerken en wat de kosten zijn.

De voordelen van Dakdekker Expert

 • Snelle 24/7 service bij spoedgevallen
 • Ruim 15 jaar ervaring
 • Scherpe tarieven
Wilt u direct in contact komen met een dakdekkersbedrijf uit Oosterhout? Vraag dan een gratis offerte aan via het offerteformulier of bel 088 444 7602 en vraag naar de mogelijkheden. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Wel zo prettig in het geval van een spoedgeval!

Gratis offerte aanvragen

Welke werkzaamheden dienen er te worden verricht? Heeft het spoed? Wat zijn de afmetingen? Welk materiaal? Wees zo volledig mogelijk voor een goede offerte.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Dakdekker gezocht?

Bel 088 444 7602 voor gratis advies of het maken van een afspraak. Uw dak, onze zorg.

24 uur per dag!

Spoedgeval? Wij zijn dag en nacht bereikbaar, 7 dagen in de week. Wel zo gemakkelijk.

Ruim 15 jaar ervaring

Wij werken alleen samen met erkende dakdekkersbedrijven. Vakwerk gegarandeerd!

dakdekkersbedrijf Oosterhout

Waarmee kan de dakdekker u helpen?

De dakwerken van een dakdekker zijn uiteenlopend en kennen behoorlijk wat verantwoordelijkheden. Het zijn diverse werkzaamheden, waarbij veiligheid van groot belang is. Er vallen allerlei taken onder dakwerken. Echter is het mogelijk dat dit verschilt per dakdekker. De meest voorkomende dakwerken van een dakdekker zijn: dakreparatie, dakrenovatie, dakonderhoud en dakinspectie. Maar ook een nieuw dak plaatsen of dakbedekking, zoals dakleer, aanbrengen. Voor een daklekkage schakelt u ook met spoed een dakdekkersbedrijf uit Oosterhout in. Tot slot kunt u ook bij hem terecht voor een schoorsteenrenovatie of vervangen van de dakgoten. De werken op een rijtje:

 • Aanbrengen nieuwe dakbedekking/dakconstructie
 • Dakherstellingen, waaronder dakonderhoud en dakrenovatie
 • Dakinspectie
 • Schoorsteenrenovatie
 • Dakgoten vervangen

24/7 spoedservice bij daklekkage

Wanneer u een daklekkage constateert in uw dak, is het van belang om met spoed te handelen. Schade die een lek veroorzaakt is vaak groter dan de daklekkage zelf. Neem contact op met 088 444 7602 en er komt met spoed een dakdekkersbedrijf uit Oosterhout naar u toe. De spoedservice is 24 uur per dag bereikbaar. Zo weet u zeker dat er met spoed iemand ter plaatse is.


daklekkage Oosterhout

Daklekkage Oosterhout

Een daklekkage is vervelend en kan voor grote waterschade zorgen. Het is vaak lastig te bepalen waar het water vandaan komt. Toch is het belangrijk om een daklekkage snel te verhelpen. Oorzaken van een daklekkage liggen vaak bij een verstopte afvoer, dakgoten, de schoorsteen of de dakbedekking die niet meer waterdicht is. Schakel een dakdekkersbedrijf uit Oosterhout in die de lekkage opspoort en verhelpt. Doe dit door contact op te nemen via 088 444 7602. Probeer een daklekkage te voorkomen door regelmatig een dakinspectie en dakonderhoud te laten doen door een dakdekker.


Last van een daklekkage?

Laat een dakreparatie uitvoeren. Bel om een dakdekker in te schakelen!

088 444 7602


Dakinspectie

Dakinspectie is een belangrijk onderdeel van dakwerken. Uw dak staat namelijk bloot aan allerlei weersomstandigheden en krijgt daarom veel te verduren. Met een regelmatige dakinspectie voorkomt u onverwachte schade en hoge kosten. Bovendien verlengt u ook de levensduur. Onder dakinspectie vallen een aantal dingen, namelijk controleren van beschadigingen in de dakbedekking, nalopen van de staat van dakgoten en afvoer en hoe de staat van de draagconstructie is. U kunt een dakinspectie het beste door een dakdekker laten doen.


dakreparatie Oosterhout

Dakreparatie, snel dakschade oplossen

Het dak van uw woning in Oosterhout is het meest kwetsbare gedeelte. Gek is het dus niet als er op den duur schade optreedt. Een veelvoorkomende oorzaak van dakschade is dat uw dakbedekking zijn levensduur heeft bereikt. Andere oorzaken zijn gescheurd dakleer of een kapotte dakpan. Dakreparatie is onder te verdelen in reparatie voor een plat dak en voor een hellend dak. Ook kunt u de nokvorst of dakgoot laten vervangen door een dakdekker. Dakreparatie is nodig wanneer u kapot loodwerk, afgebladderd houtwerk of lekkend water constateert. Is de schade te groot, dan is een dakrenovatie de beste oplossing. Direct in contact komen met een dakdekkersbedrijf? Bel dan naar 088 444 7602!

Dakreparatie plat dak

Eerst is het belangrijk om het probleem te analyseren en erachter te komen waar de schade vandaan komt. Om een goede dakreparatie uit te voeren, moet het eerst schoongemaakt worden. Laat een dakexpert het dak reinigen en de reparatie uitvoeren. De reparatie gebeurt vaak op 2 manieren, namelijk met een reparatiepasta of door een nieuwe laag dakbedekking aan te brengen. Na de dakreparatie controleert de dakdekker of uw dak weer volledig waterdicht is.

Dakreparatie hellend dak

Analyseer het probleem en controleer of er een scheur in de dakpan zit, of de dakpan niet meer op zijn plaats ligt. Het is ook mogelijk dat de geglazuurde laag vervaagd is, waardoor de dakpan vocht doorlaat. Laat het dak inspecteren door een dakdekker, die vervolgens direct de dakreparatie doet. In veel gevallen wordt een kapotte of missende dakpan vervangen voor nieuwe. In sommige gevallen moet er een complete dakrenovatie gedaan worden.


dakonderhoud Oosterhout

Dakonderhoud Oosterhout

Dakonderhoud wordt door veel mensen uitgesteld, terwijl het juist van groot belang is. Toch brengt regelmatig dakonderhoud een aantal voordelen met zich mee. Ten eerste verlengt een dakinspectie en dakonderhoud de levensduur, omdat problemen vaak vroeg gesignaleerd worden door de dakdekker. Daarbij voorkomt u onverwachte kosten. Als het onderhoud al te lang is geleden, krijgt u mogelijk te maken met achterstallig onderhoud. Dakonderhoud is vaak het reinigen van het dak, schoonmaken en controleren van dakgoten en kleine reparaties. Laat dus met enige regelmaat dakonderhoud uitvoeren door een dakdekkersbedrijf.

Dakpannen vervangen

Het leggen van dakpannen is geen hele ingewikkelde klus. Maar omdat er op hoogte wordt gewerkt, is het aan te raden dit door een dakdekkersbedrijf uit Oosterhout te laten doen. Bij het vervangen van dakpannen, dienen eerst de oude verwijderd te worden. Dit gebeurt door de dakpan boven de kapotte dakpan omhoog te schuiven en vervolgens de gebroken dakpan weg te halen. Daarna kan er een nieuwe dakpan geplaatst worden. Belangrijk is dat ze goed op hun plek liggen, zodat er geen waterschade of daklekkage optreedt.

Dakgoot vervangen

Is de dakgoot beschadigd of is die dusdanig verouderd? Dan is het verstandig om op tijd de dakgoot te laten vervangen voor een nieuwe. Schakel hier een dakdekker voor in. Lekkend water veroorzaakt namelijk schade aan uw huis in Oosterhout. In sommige gevallen is het een dakgoot reparatie voldoende, echter is het vaak aan te raden om de volledige dakgoot te vervangen. U kiest uit verschillende materialen bij een nieuwe dakgoot, namelijk zink, aluminium, koper of kunststof.


dakrenovatie Oosterhout

Dakrenovatie Oosterhout

Als de dakbedekking zijn beste tijd gehad heeft, is het tijd om deze te vervangen. Het dak is een kwetsbaar onderdeel van uw woning, door ouderdom en achterstallig onderhoud kan de dakconstructie ongemerkt aangetast worden. Dit zorgt ervoor dat de kosten voor een dakrenovatie flink oplopen. Heeft uw dak grote schade? Ook dan is het aan te raden om dakrenovatie te laten doen door een dakdekkersbedrijf. Het is een optie om direct dakisolatie en schoorsteenrenovatie te laten doen. Zo pakt u alles in één keer goed aan en heeft u er de komende jaren geen omkijken naar.

Is uw platte dak aan dakrenovatie toe?

Laat het dakleer vervangen door een dakdekkersbedrijf.

Dak vervangen: een nieuw dak

Een dak moet zijn eigen gewicht kunnen dragen en het gewicht dat er bovenop komt door weersomstandigheden. De dakconstructie moet dus stevig zijn. Wanneer de dakconstructie is doorgezakt, of aangetast is door houtwormen of termieten, is het tijd voor een nieuw dak. Laat u een nieuw dak plaatsen, zorg dan gelijk voor de juiste dakisolatie. Op die manier zorgt u voor meer wooncomfort in huis en heeft u de komende jaren geen problemen met het dak.

Wat kost een dakdekker?

Voor het inhuren van een dakdekker betaalt u gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. Wat een dakdekker uit Oosterhout precies kost, hangt vaak af van meerdere factoren. Zo speelt niet alleen het uurloon een rol, ook de soort klus en de materiaalkosten zijn van invloed. Zo is een dakrenovatie duurder dan een dakreparatie en bent u goedkoper uit wanneer u bitumen plaatst in plaats van een groendak. De prijzen van een dakdekkersbedrijf lopen zeer uiteen. Elke dakdekker hanteert namelijk een eigen uurtarief.

Tabel: uurtarief dakdekker

Uurtarief dakdekker Gemiddelde kosten*
Uurtarief van een dakdekker €35,- tot €45,- per uur
Bij kluswerk (reparatie) €35,-
Bij nieuwbouw €40,-
Bij onderhoudswerkzaamheden €45,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar het exacte uurtarief of prijs per m² voor uw klus? Vraag dan een gratis offerte aan.

dakbedekking plat dak Oosterhout

Dakbedekking plat dak

De juiste dakbedekking is essentieel om daklekkage en dakschade te voorkomen. Een vlak dak heeft meer te verduren dan een hellend dak, omdat gevallen regenwater sneller blijft liggen. Dit zorgt er ook voor dat de levensduur van dakbedekking van een plat dak korter is dan van een schuin dak. Wanneer u een nieuw plat dak laat plaatsen, of het oude wilt vervangen voor nieuwe, zijn er diverse materialen waar u uit kiest. Dit zijn bitumen, EPDM, groendak en PVC.

 • Bitumen
 • PVC
 • EPDM
 • Groendak

Nieuwe dakbedekking laten leggen door een dakdekker uit Oosterhout?

Via het offerteformulier vraagt u gratis een offerte aan.

Kosten dakbedekking plat dak

De kosten zijn voornamelijk afhankelijk van het materiaal dat u kiest en wat de oppervlakte van uw dak is. Op basis daarvan berekent een dakdekkersbedrijf de prijs per m². Het is verstandig om ook naar de levensduur van het materiaal te kijken. Zo betaalt u bijvoorbeeld €45,- per m² voor dakleer en €50,- voor EPDM. Maar het laatste materiaal gaat een stuk langer mee. In onderstaande tabel ziet u meer gemiddelde prijzen van de soorten materialen. Ook kunt u zien hoelang de dakbedekking gemiddeld mee gaat.

Tabel: prijzen dakbedekking plat dak

Soort dakbedekking voor plat dak Gemiddelde prijzen per m², inclusief plaatsing en btw** Gemiddelde levensduur*
Bitumen €45,- 25 jaar
EPDM €50,- 40 jaar
Groendak €55,- 60 jaar
PVC €55,- 25 jaar

*Dit is de gemiddelde levensduur. Vaak blijkt in de praktijk dat het type dakbedekking langer meegaat. Wel is regelmatig dakonderhoud van belang.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Exacte prijsopgaaf ontvangen? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Bitumen dakbedekking

Bitumen, ook wel roofing of dakleer genoemd, is een variant die al jarenlang het meest gebruikt wordt voor platte daken. Het ontstaat uit ruwe aardolie, is duurzaam en eenvoudig te plaatsen. De gemiddelde levensduur van dakleer is zo’n 25 jaar. Er zijn 2 soorten bitumen, dit zijn APP en SBS. APP is verwerkt met elastische kunststof, wat het materiaal soepel maakt. Het is ook beter bestand tegen uv-straling dan SBS. SBS is zeer rekbaar en elastisch. Laat bitumen of dakleer leggen door een dakdekkersbedrijf uit Oosterhout, zodat u zeker weet dat het goed gebeurd.

EPDM dakbedekking

EPDM is een synthetisch rubber dat zeer elastisch is. Hierdoor kan dit materiaal zeer goed tegen temperatuurverschillen. EPDM heeft hierdoor ook een lange levensduur, van zo’n 40 jaar. Bovendien wordt EPDM op maat gemaakt, wat de kans op een eventuele daklekkage aanzienlijk verkleind. Daarnaast vergt EPDM weinig onderhoud en zijn beschadigingen vrij eenvoudig te verhelpen met dakherstellingen.

Groendak

Een groendak is eigenlijk een dak dan bedekt is met planten en vegetatie. Er zijn 2 groendaken te onderscheiden, namelijk een sedumdak of een echte daktuin. Een sedumdak is begroeid met vetplanten en is eenvoudig te onderhouden. Het is niet mogelijk om er op te lopen. Een daktuin bestaat net als gewone tuinen uit struiken, bomen en planten. U kunt er eenvoudig op lopen, maar het vergt wel het nodige onderhoud.

PVC dakbedekking

PVC is gemaakt van kunststof en heeft dezelfde voordelen als dakleer. Echter is PVC ook nog verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. De witte bedekking is beter tegen hoge temperaturen bestand en houdt uw huis in de zomermaanden koel. PVC wordt met behulp van lijm of warme lucht op het dak aangebracht. Dit materiaal gaat ook zo’n 25 jaar mee.


dakbedekkinghellenddak Oosterhout

Soorten dakbedekking voor hellend dak

Hellende daken komen ontzettend veel voor in Nederland. Dit komt omdat ze een lange levensduur hebben en weinig onderhoud vergen. Bij schuine daken zijn er 3 varianten te onderscheiden. Dit is de welbekende dakpan, het rieten dak of een dak van metaalplaten. Wat u kiest is afhankelijk van uw wensen en het budget. De dakpan is de populairste soort, omdat deze eenvoudig te leggen is. Wilt u uw huis een landelijke uitstraling geven, dan is een rieten dak de beste optie. Verstandig is om het dak te laten dekken door een dakdekkersbedrijf uit Oosterhout. Zij hebben de juiste kennis en ervaring voor deze klus.

Kosten dakbedekking hellend dak

Wat de prijzen voor dakbedekking van schuine daken zijn voornamelijk afhankelijk van het type dakbedekking, wat voor dak u heeft en wat de oppervlakte is. Daarbij speelt het uurloon van de dakdekker ook een rol. Bij hellende daken kiest u uit dakpannen, rieten dak of metaalplaten. Betondakpannen zijn de goedkoopste variant, maar gaan ook het minst lang mee. Wilt u dakbedekking die levenslang mee gaat? Dan kiest u voor zink, wat €80,- per m² kost of voor koper, wat zo’n €120 per m² kost. Kijk in onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen.

Dakbedekking voor hellend dak Gemiddelde prijzen per m², inclusief plaatsing en btw** Gemiddelde levensduur*
Betondakpannen €50,- 30 jaar
Keramische dakpannen €60,- 50 jaar
Aluminium €75,- 50 jaar
Zink €80,- 100 jaar
Riet €100,- 40 jaar
Koper €120,- 80 jaar

*Dit is de gemiddelde levensduur. In de praktijk blijkt dat het type dakbedekking vaak langer meegaat. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan!

dakpannen Oosterhout

Dakpannen

De dakpan is al jaren de meest gebruikte vorm van dakbedekking. Dit komt omdat het eenvoudig te leggen is voor een dakdekker. Daarbij gaan de pannen lang mee en zijn ze onderhoudsvrij. Bovendien zijn ze goed bestand tegen allerlei weersinvloeden zoals sneeuw, regen en zon. Tegenwoordig is de keuze een stuk ruimer geworden, er zijn meer verschillende kleuren, formaten en vormen. Dit zorgt ervoor dat het aanbrengen van dakpannen wat lastiger is geworden. Schakel daarom een dakdekker uit Oosterhout in die helpt bij het dakdekken. Lees hieronder verder voor meer informatie over de soorten.

Soorten dakpannen

Dakpannen zijn er in een aantal soorten. Hierbij kunt u denken aan diverse materiaalsoorten, maar ook aan de vorm. Er zijn 3 varianten waar u uit kiest. Dit zijn de keramische dakpan, de betonnen dakpan en de dakpan van leien. Keramische pannen bestaan uit klei en worden op hoge temperatuur gebakken. De levensduur is tussen de 50 en 100 jaar. De betonnen variant is goedkoper, wordt uit uitgehard cement gemaakt en is eenvoudig te plaatsen. Dit type gaat gemiddeld 30 jaar mee. Tot slot zijn er leien pannen, deze zijn uit gesteente gemaakt en geven uw dak in Oosterhout een unieke uitstraling. Natuursteen leien gaan zo’n 40 jaar mee. Dakpannen zijn onderhoudsvrij en wanneer er een scheur in zit is de dakreparatie niet ingewikkeld. De 3 varianten op een rijtje:

 • Keramische dakpannen
 • Betonnen dakpannen
 • Leien dakpannen

Metaalplaten: aluminium, zink en koper

Steeds vaker zijn er daken van metaal te zien. Vroeger was dit vooral omdat het een praktisch materiaal is, maar tegenwoordig geeft het uw huis in Oosterhout een stijlvol uiterlijk. Metaal heeft de langste levensduur, is onderhoudsvrij en eenvoudig te buigen. Er zijn 3 veelgebruikte soorten, namelijk aluminium, koper en zink. Aluminium heeft een korte levensduur, maar is wel het meest flexibel. Koper gaat zo’n 80 jaar mee, en heeft het opvallendste uiterlijk. Zink lijkt op aluminium, maar is minder buigzaam. Echter gaat zink gemiddeld 100 jaar mee.

Rieten dak

Vroeger was een rieten dak de goedkoopste manier om een huis waterdicht te krijgen. Tegenwoordig is een rieten dak een luxe product en geeft het uw huis een landelijke en authentieke uitstraling. Het is belangrijk om rekening te houden met de hellingshoek van uw dak als u rieten prefereert. Uw dak moet namelijk minimaal 45 graden zijn, omdat anders het water niet goed wegloopt.

Welke dakbedekking voor schuur?

Naast het gewone dak van uw woning in Oosterhout, is het goed om ook het dak van de schuur na te laten kijken. Laat bijvoorbeeld een dakdekker langskomen voor het leggen van nieuwe dakbedekking. Hoe duur dit wordt, hangt af van het soort dakbedekking dat u kiest. Voor een schuur worden vaak bitumen, PVC of EPDM gebruikt. Dit komt omdat veel schuurdaken plat zijn. Naast een nieuw dak is het ook mogelijk om dakisolatie te doen. Zo creëert u een ruimte waar weinig warmte verloren gaat en waar u gerust een studio of kantoor maakt.

dakgoten Oosterhout

Dakgoten

Vaak denkt men bij dakwerken alleen aan het dak zelf. Echter is het ook belangrijk om de dakgoten niet te vergeten. Deze zijn namelijk een behoorlijk groot onderdeel van het dak. Wanneer uw dakgoten verstopt zijn, stroomt het water niet weg en is de kans op daklekkage zeer aanwezig. Laat dus eens in de zoveel tijd een dakdekker uit Oosterhout kijken naar de dakgoot. Wanneer ze het water niet meer aan kunnen of volledig verouderd zijn, is het aan te raden deze te laten vervangen. U kiest uit diverse materiaalsoorten:

 • Aluminium
 • Hout
 • Kunststof
 • Koper
 • Zink

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van dakdekkers?

Er zijn verschillende factoren die de prijzen van een dakdekker uit Oosterhout beïnvloeden. Dit zijn natuurlijk de omvang van het project, de grootte van uw dak en wat voor dakwerken er gedaan moeten worden. Een ander punt is de professionaliteit van de dakdekker. Deze is namelijk te herkennen aan een aantal keurmerken. Erkende en gecertificeerde dakdekkers hanteren vaak hogere prijzen.

U kunt bijvoorbeeld letten op Dakmeester, een landelijk netwerk van gecertificeerde dakdekkers die toonaangevende producten en materialen gebruiken voor hellende daken. Ga naar de website van Dakmeester voor meer informatie hierover. Dakmerk is een stichting die zich inzet voor kwaliteitsbewaking en verbetering op het gebied van platte daken. Neem een kijkje op de officiële website van Dakmerk. Bepaalde keurmerken waar u op kunt letten zijn KOMO, een collectief keurmerk dat in de Nederlandse bouw gebruikt wordt. Of VCA, een certificaat waarbij bedrijven aan strenge eisen omtrent veiligheid, gezondheid en milieu voldoen.

Dakdekker uit Oosterhout inschakelen?

Bel naar 088 444 7602 en vraag naar de mogelijkheden van de soorten dakwerken.

Voordelen inschakelen dakdekkersbedrijf Oosterhout

Het inschakelen van een erkend dakdekkersbedrijf uit Oosterhout brengt diverse voordelen met zich mee. Zo is een dakdekker gespecialiseerd, heeft hij een relevante opleiding en beschikt hij over relevante kennis en ervaring. Bovendien heeft de beste man de juiste materialen tot zijn beschikking en kan hij u hier goed over adviseren. Hij is daarbij gewend om op hoogte te werken en weet precies wat hem te doen staat. Zo hoeft u zelf geen fratsen uit te halen op een hoge ladder.

dakinspectie Oosterhout

Dakdekker Oosterhout gezocht? Gratis offerte!

Heeft u problemen met de dakwerken van uw woning in Oosterhout? Is er dakonderhoud, een dakreparatie of een dakrenovatie nodig? Of wilt u een nieuw dak laten plaatsen? Schakel dan een dakdekker uit Oosterhout in. Dit doet u door een offerte aan te vragen via het offerteformulier, of door contact op te nemen via 088 444 7602. De service is geheel gratis en vrijblijvend. Zo komt u met een dakdekkersbedrijf in contact, die u helpt met allerlei dakwerken.