Dakdekker Leiden

088 444 7692 Nu bereikbaar. Vrijblijvend contact!

dakdekker Leiden
Schakel een dakdekker uit Leiden in om dakwerken uit te voeren. Een dak krijgt namelijk regelmatig te maken met allerlei temperaturen en weersomstandigheden. Het is belangrijk dat uw dak in orde is en er geen daklekkage optreedt. Laat daarom een dakdekkersbedrijf langskomen die een dakinspectie en dakonderhoud doet. Op deze pagina leest u wat er onder dakwerken valt, zoals dakreparatie, dakrenovatie en het leggen van dakbedekking. U krijgt ook zicht op het uurtarief van een dakdekker en welke soorten dakbedekking er allemaal zijn.

De voordelen van Dakdekker Expert

 • Snelle 24/7 service bij spoedgevallen
 • Ruim 15 jaar ervaring
 • Scherpe tarieven
Wilt u meer weten over de kosten en mogelijkheden van de verschillende dakwerken? Dan vraagt u gratis een offerte aan via het offerteformulier. Gelijk in contact komen met een dakdekker? Bel dan naar 088 444 7692.

Gratis offerte ontvangen

Welke werkzaamheden dienen er te worden verricht? Heeft het spoed? Wat zijn de afmetingen? Welk materiaal? Wees zo volledig mogelijk voor een goede offerte.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Dakdekker gezocht?

Bel 088 444 7692 voor gratis advies of het maken van een afspraak. Uw dak, onze zorg.

24 uur per dag!

Spoedgeval? Wij zijn dag en nacht bereikbaar, 7 dagen in de week. Wel zo gemakkelijk.

Ruim 15 jaar ervaring

Wij werken alleen samen met erkende dakdekkersbedrijven. Vakwerk gegarandeerd!

dakdekkersbedrijf Leiden

Waarmee kan de dakdekker u helpen?

Een dakdekker doet diverse dakwerken waarbij het hij ervoor zorgt dat uw dak beschermd is tegen allerlei weersinvloeden. Dakdekkers doen meer dan alleen het bedekken van huizen en een nieuw dak plaatsen. Zo schakelt u ook een dakdekker in voor dakreparatie bij daklekkage, laat u eenvoudig een dakinspectie doen en voeren zij het nodige dakonderhoud uit. Maar het is ook een optie om een dakdekkersbedrijf in te zetten voor schoorsteenrenovatie. De taken op een rijtje:

 • Nieuw dak plaatsen
 • Dakbedekking aanbrengen
 • Dakinspectie en dakonderhoud
 • Dakreparatie bij lekkages
 • Schoorsteenrenovatie

24/7 spoedservice bij daklekkages

Bel met spoed een dakdekker via de spoedservice wanneer u een daklekkage constateert. Vaak is dit te zien aan kringen in uw plafond of wanneer de ruimte klam en vochtig aanvoelt. U belt naar 088 444 7692 om in contact te komen met de spoedservice. De spoedservice is 24 uur per dag beschikbaar, er komt dan met spoed een dakdekkersbedrijf uit Leiden langs om het lek te verhelpen.


daklekkage Leiden

Daklekkage Leiden

Daklekkage is een probleem dat behoorlijk vaak voorkomt en wat voor veel schade aan uw woning in Leiden kan zorgen. Bovendien zit een ongeluk in een klein hoekje. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk bij daklekkage, zoals verstopte dakgoten met bladeren en vuil. Bij een plat dak kunnen dit naden zijn die niet meer goed aansluiten. Een andere oorzaak is de schoorsteen, waarbij de randen of het daklood beschadigd zijn en er vocht doorheen komt. Lekkage is relatief eenvoudig te voorkomen, namelijk door regelmatig een dakinspectie en dakonderhoud te laten doen door een dakdekker uit Leiden. Bel naar 088 444 7692 en vraag naar de mogelijkheden.

Dakinspectie

Een van de belangrijkste dakwerken is dakinspectie. Zo worden namelijk problemen, zoals een daklekkage, voorkomen of op tijd opgespoord en verholpen. U wilt natuurlijk graag een complete dakrenovatie vermijden. Bij een dakinspectie controleert de dakdekker de staat van alle onderdelen van uw dak, waaronder de dakbedekking, dakgoten, regenpijpen en de schoorsteen. Dakinspectie werkt dus preventief. Schakel een dakdekkersbedrijf uit Leiden voor een dakinspectie.


dakreparatie Leiden

Dakreparatie, snel dakschade oplossen

Heeft u last van dakschade of daklekkage aan uw huis in Leiden? Dan is het tijd voor een dakreparatie. Uw dak heeft namelijk met de weersomstandigheden in Nederland, veel te verduren en is daardoor behoorlijk kwetsbaar. Er zijn verschillende vormen van dakherstellingen. Denk aan het vervangen van nokvorsten of dakgoten of dakreparatie in de vorm van het vernieuwen of vervangen van de bedekking. Wanneer is een dakreparatie noodzakelijk? Wanneer u problemen constateert zoals vochtplekken op het plafond, lekkende dakgoten of afgebladderd houtwerk. Dakreparatie van een plat dak gaat anders in zijn werk dan een hellend dak. U neemt via 088 444 7692 gratis contact op met een dakdekker uit Leiden die u helpt bij reparatie van het dak.


Is uw dak beschadigd? Laat dan een dakreparatie doen.

Bel om direct in contact te komen met een dakdekkersbedrijf uit Leiden!

088 444 7692


Dakreparatie plat dak

Voordat u een reparatie van een plat dak laat doen, is het belangrijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen door een dakinspectie. Vervolgens moet het dak schoongemaakt worden, waarna de dakreparatie door een dakdekker gedaan wordt. De dakdekker controleer naderhand of het goed waterdicht is. U kunt de dakinspectie en reiniging zelf doen, of dit laten doen door een dakdekkersbedrijf uit Leiden.

Dakreparatie hellend dak

Bij een reparatie aan een hellend dak is vaak de oorzaak snel te vinden. Er zit bijvoorbeeld een scheur in de dakpan, de dakpan is verschoven of er is een dakpan weggewaaid. Andere opties zijn kapotte dakvorsten of een vervaagde glazuurlaag waardoor er vocht door het dak komt. Is het nog in goede staat? Dan vervangt de dakdekker uit Leiden de kapotte of missende dakpannen. Heeft uw dak zijn levensduur bereikt? Dan kiest u het beste voor een complete dakrenovatie.


dakonderhoud Leiden

Dakonderhoud Leiden

Het dak van uw woning in Leiden wordt blootgesteld aan allerlei temperaturen en weersomstandigheden. Daarom is het niet gek dat uw dak wel eens beschadigd raakt. Door regelmatig dakonderhoud, voorkomt u grote schade en onnodige kosten. Wat er precies onder dakonderhoud valt, verschilt per dakdekkersbedrijf. Over het algemeen komt het neer op het reinigen van het dak, afvoeren van vuil, dakinspectie, controleren en schoonmaken van dakgoten en een kleine reparatie. Besteed dakonderhoud uit aan een dakdekker uit Leiden. Bel naar 088 444 7692 om direct in contact te komen met een dakdekkersbedrijf.

Dakpannen vervangen

Op het moment dat er dakpannen stuk zijn of er is er een verschoven, is het aan te raden om deze te vervangen. Een dakpan vervangen is geen ingewikkelde klus, maar moet wel precies uitgevoerd worden. Eerst is het van belang om de kapotte te verwijderen om deze vervolgens te vervangen voor nieuwe. Mocht uw dak zijn levensduur bereikt hebben is een complete dakrenovatie aan te raden.

Dakgoot vervangen

Beschadigde of verouderde dakgoten? Laat deze vervangen voor nieuwe. Lekkend water veroorzaakt namelijk schade. Wanneer er slechts kleine beschadigingen zijn, is het ook mogelijk om een dakgoot reparatie te doen. De prijzen voor dakgoten vervangen lopen uiteen en zijn voornamelijk afhankelijk van het materiaal van de dakgoot. U laat het vervangen van dakgoten het beste over aan een erkend dakdekkersbedrijf uit Leiden.


dakrenovatie Leiden

Dakrenovatie Leiden

Vaak zit men niet te wachten op een dakrenovatie, omdat het ingrijpende dakwerken zijn. Echter zorgt een renovatie er wel voor dat u geen zorgen meer heeft over een mogelijke daklekkage. Bovendien krijgt u het wooncomfort terug door een dakrenovatie. U laat een dakrenovatie doen door een dakdekker wanneer het dak of de dakbedekking zijn levensduur heeft bereikt of als de schade dusdanig groot is, dat het niet meer te redden is met een reparatie. Onder dakrenovatie valt vaak het vervangen van de dakbedekking. Bij een dakrenovatie is het aan te raden ook dakisolatie aan te brengen en eventueel schoorsteenrenovatie. Zo wordt in 1 keer alles aangepakt en heeft u de komende jaren geen zorgen over uw dak.

Heeft uw dak zijn levensduur bereikt?

Laat dan een dakrenovatie uitvoeren door gratis een offerte aan te vragen.

Dak vervangen: een nieuw dak

Het komt voor dat u te laat bent en uw dak dusdanig verouderd is, de dakconstructie doorgezakt is of de schade zo erg is opgelopen dat de dakconstructie aangetast is. Op zulke momenten heeft dakonderhoud, dakreparatie of dakrenovatie geen zin meer en moet er een nieuw dak komen. Bij het vervangen van het oude dak voor een nieuw dak, worden zowel de dakconstructie als de dakbedekking vernieuwd. Het is slim om in het geval van een nieuw dak direct dakisolatie aan te laten brengen door een dakdekkersbedrijf uit Leiden.

Wat kost een dakdekker?

Het gemiddelde uurtarief ligt echter tussen de €35,- en €45,- per uur. Wat de kosten van een dakdekker zijn, is lastig te benoemen. Dit komt omdat er een aantal factoren zijn die de prijs beïnvloeden. Dit zijn onder andere het uurtarief van de dakdekker, wat voor dakwerken er gedaan moeten worden en wat de ervaring van de dakdekker is. Bovendien zijn dakdekkers uit de Randstad vaak prijziger dan uit de provincie en is de grootte van de klus ook een factor. Ieder dakdekkersbedrijf hanteert een ander uurtarief.

Tabel: uurtarief dakdekker

Uurtarief dakdekker Gemiddelde kosten*
Uurtarief van een dakdekker €35,- tot €45,- per uur
Bij kluswerk (reparatie) €35,-
Bij nieuwbouw €40,-
Bij onderhoudswerkzaamheden €45,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar het exacte uurtarief of prijs per m² voor uw klus? Vraag dan een gratis offerte aan.

dakbedekking plat dak Leiden

Dakbedekking plat dak

De juiste dakbedekking is essentieel om daklekkage te voorkomen. Laat u een nieuw dak plaatsen, is het tijd voor dakrenovatie of wilt u de oude bedekking vervangen voor nieuwe? Dan zijn er 2 mogelijkheden om het dakleer te vervangen. Het is mogelijk om de nieuwe laag op de oude bedekking aan te brengen. Een andere manier is om de oude bedekking te verwijderen en vervolgens nieuwe eroverheen te plaatsen. Er zijn 4 materiaalsoorten waarmee u uw dak bedekt. De mogelijkheden op een rij:

 • Bitumen
 • PVC
 • EPDM
 • Groendak

Nieuwe dakbedekking laten leggen door een dakdekker?

Vraag gratis een offerte aan via het offerteformulier!

Kosten dakbedekking plat dak

Wat de exacte kosten van het nieuw bedekken van een plat dak zijn, is afhankelijk van diverse factoren. Onder andere of de nieuwe bedekking op de oude geplaatst kan worden, of de oude laag eerst verwijderd moet worden. Daarbij speelt het mee of u kiest om ook gelijk voor dakisolatie te gaan. Andere factoren zijn het type dakleer, de totale oppervlakte en de moeilijkheidsgraad. Bovendien speelt het uurloon van een dakdekker ook een rol. Een schuur heeft een kleiner oppervlak dan een volledig huis. Over het algemeen is het aanbrengen van dakleer eenvoudiger dan een groendak, hierdoor is dit materiaal goedkoper.

Tabel: prijzen dakbedekking plat dak

Soort dakbedekking voor plat dak Gemiddelde prijzen per m², inclusief plaatsing en btw** Gemiddelde levensduur*
Bitumen €45,- 25 jaar
EPDM €50,- 40 jaar
Groendak €55,- 60 jaar
PVC €55,- 25 jaar

*Dit is de gemiddelde levensduur. Vaak blijkt in de praktijk dat het type dakbedekking langer meegaat. Wel is regelmatig dakonderhoud van belang.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Exacte prijsopgaaf ontvangen? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Bitumen dakbedekking

Bitumen is een uitstekend type dakleer voor het bedekken van uw platte dak in Leiden. Het is waterdicht en ijzersterk. Bovendien is dakleer zeer goed bestand tegen chemische stoffen. Er zijn 2 soorten bitumen, namelijk APP en SBS. APP is soepeler, Uv-bestendig en heeft weinig onderhoud nodig. SBS is buigzamer en heeft een grote kleefkracht wat de kans op lekkages verkleint. De levensduur van dakleer is zo’n 25 jaar.

EPDM dakbedekking

EPDM is een voordelige vorm van dakbedekking, dit komt onder andere door de aanschafprijs en de lange levensduur van gemiddeld 40 jaar. Het wordt gemaakt van hightech synthetisch rubber en is altijd op maat, wat een groot voordeel is. Zo past het precies op uw dak en is het aanbrengen makkelijk. EPDM heeft daarnaast een hoge elasticiteit, is bestand tegen weersinvloeden en uv-straling en is wortelbestendig.

Groendak

Het aanleggen van een groendak is niet altijd mogelijk, de ondergrond moet namelijk wortelbestendig zijn. Een groendak is een natuurlijke en duurzame dakbedekking waar planten en andere begroeiing geplant wordt. Er is keuze uit een intensief of extensief en een sedumdak. Een intensief groendak is een daktuin die veel onderhoud vergt. Een extensief groendak is een vegetatiedak, die weinig onderhoud vergt. Sedum zijn vetplanten die vocht opnemen en zeer goed bestand zijn tegen warmte, veel water en droogte.

PVC dakbedekking

PVC is een kunststof dakbedekking en wordt op dezelfde manier aangebracht als bitumen. Naast het feit dat PVC waterdicht en uv-bestendig is, is het ook nog eens recyclebaar, milieuvriendelijk en nagenoeg onderhoudsvrij. Daarnaast is het wortelbestendig, zodat u er eenvoudig een groendak op laat plaatsen door een dakdekker uit Leiden.


dakbedekkinghellenddak Leiden

Soorten dakbedekking voor hellend dak

Een hellend dak is verreweg de daksoort die het meest terug is te zien op de huizen in Nederland. Dit komt onder andere door de diversiteit aan mogelijkheden die het biedt en de lange levensduur. Er zijn drie varianten, dit zijn dakpannen, metaalplaten en een rieten dak. Welk type u kiest, is afhankelijk van uw wensen en budget. Laat de bedekking op een hellend dak leggen door een dakdekker uit Leiden. De soorten bedekking voor een hellend dak zijn:

 • Dakpannen
 • Metaalplaten
 • Rieten

Kosten dakbedekking hellend dak

De kosten zijn voor het grootste deel afhankelijk van de materiaalsoort en de afmeting van uw dak in Leiden. Op basis daarvan berekent de dakdekker de prijs per m². Wanneer u een keuze voor het materiaal maakt, is het ook verstandig om te kijken naar de gemiddelde levensduur. U kunt bijvoorbeeld voor betondakpannen kiezen die gemiddeld €50,- per m² kosten, alleen dan bent u over 30 jaar weer bezig met uw dak. Liever een soort die lang mee gaat? Dan is koper of zink een goede optie. In onderstaande tabel vindt u meer gemiddelde prijzen.

Tabel: kosten dakbedekking hellend dak per m²

Dakbedekking voor hellend dak Gemiddelde prijzen per m², inclusief plaatsing en btw** Gemiddelde levensduur*
Betondakpannen €50,- 30 jaar
Keramische dakpannen €60,- 50 jaar
Aluminium €75,- 50 jaar
Zink €80,- 100 jaar
Riet €100,- 40 jaar
Koper €120,- 80 jaar

*Dit is de gemiddelde levensduur. In de praktijk blijkt dat het type dakbedekking vaak langer meegaat. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan!

dakpannen Leiden

Dakpannen

Dakpannen zijn nog altijd de populairste soort dakbedekking. Dit komt omdat ze eenvoudig te leggen zijn, lang meegaan en nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Er zijn 2 varianten te onderscheiden, dit zijn betonnen en keramische pannen.

Soorten dakpannen

Beton is goedkoper en minder belastend voor het milieu dan kleidakpannen. Daarbij is beton vorstvrij en goed bestand tegen uv-straling. Echter heeft beton een kortere levensduur. Keramische dakpannen worden van gebakken klei gemaakt, hebben een gunstige prijs/kwaliteit verhouding en zijn goed bestand tegen allerlei weersinvloeden. De levensduur van de keramische variant ligt rond de 50 jaar. Naast het materiaal is er ook nog onderscheid te maken in de vorm. Er zijn namelijk holle en platte dakpannen.

Metaalplaten: aluminium, zink en koper

Een steeds vaker voorkomende soort is metaal. Vroeger werd dit voornamelijk toegepast omdat het erg praktisch was als dakbedekking. Het heeft namelijk een lange levensduur, is onderhoudsvrij en eenvoudig te plaatsen. Tegenwoordig ziet men het meer als een stijlvolle toevoeging. Er zijn 3 soorten metaal voor op het dak, dit zijn aluminium, zink en koper. Zink heeft hiervan de langste levensduur.

Rieten dak

De laatste variant is een rieten dak. Dit was vroeger een goedkope manier van dak bedekken, terwijl het in deze tijd een luxe product is. Het is wel belangrijk om de juiste hellingshoek te hebben, namelijk 45 graden. Anders loopt het water niet goed weg en gaat het riet rotten. Een rieten dak vergt wel redelijk wat onderhoud en heeft een levensduur van zo’n 45 jaar.

Welke dakbedekking voor schuur?

Weersomstandigheden beschadigen de dakbedekking van uw schuur. Het is dan ook noodzakelijk dit eens in de zoveel tijd te vervangen. Er zijn een aantal opties voor de schuur. Dit zijn bitumen, EPDM, PVC en dakpannen. De kosten voor het bedekken van het schuurdak hangen af voornamelijk af van het materiaal.

dakgoten Leiden

Dakgoten

Bij daken horen niet alleen onderhoud, reparatie en dakbedekkingen. Dakgoten zijn ook een belangrijk onderdeel. Wanneer dakgoten verstopt zijn, is de kans op daklekkage aanwezig. Het is dus handig om dakgoten goed te onderhouden.

Er zijn verschillende dakgoten te onderscheiden, dit zijn bakgoten, blokgoten, kilgoten en mastgoten. Hiervan is de bakgoot de meest voorkomende. Bakgoten hebben een rechthoekige vorm en een platte bodem. Ze zijn waterdicht, onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te plaatsen. Als het op het materialen aankomt, zijn er ook diverse soorten te onderscheiden. Er zijn dakgoten van:

 • Aluminium
 • Kunststof
 • Koper
 • Polyester
 • Rvs
 • Zink

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van dakdekkers?

Er zijn een aantal factoren die de prijzen van een dakdekker uit Leiden beïnvloeden. Het gaat dan niet alleen over de soort klus, dus het oplossen van een daklekkage, dakherstellingen of dakrenovatie. Ook het de oppervlakte van het dak speelt mee. Hoe groter het dak, hoe lager de gemiddelde prijs per m². De bereikbaarheid is ook een factor. Een hoog gebouw is lastiger te bereiken, waardoor de kosten hoger zijn. Bovendien is de materiaalkeuze een grote invloed. Natuurleien dakbedekking kost bijvoorbeeld meer dan bitumen.

Tot slot is de ervarenheid en betrouwbaarheid van een dakdekker een grote factor. Zo zijn er diverse keurmerken die u zekerheid bieden. Denk aan KOMO, een keurmerk dat enkel kwalitatieve bedekking gebruikt. U kunt ook controleren of het dakdekkersbedrijf aangesloten is bij Stichting Dakmeester, een landelijk netwerk van gekwalificeerde dakdekkers. Ga voor meer informatie naar de website van Dakmeester. Dakmerk is naast KOMO ook een keurmerk voor dakdekkers die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Neem een kijkje op de website van Dakmerk voor meer informatie.

Schakel een dakdekker in voor al uw dakwerken!

Neem contact op door naar 088 444 7692 te bellen.

Voordelen inschakelen dakdekkersbedrijf Leiden

Wilt u een dakdekkersbedrijf inschakelen? Dan heeft u daar zeker baat bij. Het inschakelen van een dakdekker uit Leiden heeft namelijk een aantal voordelen. Een dakdekker beschikt over kennis, ervaring en heeft een relevante opleiding gedaan. Daarbij krijgt u de garantie dat er goede kwaliteit geleverd wordt. Bovendien voorziet een dakdekker u van advies waar dat nodig is.

dakinspectie Leiden

Dakdekker Leiden gezocht? Gratis offerte!

Is uw dak toe aan vernieuwing? Laat dan dakwerken doen door een dakdekker uit Leiden. Denk bijvoorbeeld aan het verhelpen van een daklekkage, een dakrenovatie doen of als uw dak stuk is een dakreparatie. Bent u benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via het offerteformulier. Liever direct in contact komen met een dakdekkersbedrijf? Neem dan nu contact op door naar 088 444 7692 te bellen.