Dakdekker nodig?

Kom direct in contact met een dakdekker & ontdek de prijzen!

088 444 7647

Nu bereikbaar.

Vakkundige dakdekker

Voor werkzaamheden op en aan het dak, schakelt u het beste een vakkundige dakdekker in. Een dakdekker vervangt uw oude dakbedekking, herstelt daklekkages en is in te schakelen voor dakonderhoud en inspecties. Zo weet u zeker dat uw dak van goede kwaliteit is. Op zoek naar een dakdekker in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag krijgt u zo snel mogelijk een gratis offerte toegestuurd, zodat u profiteert van de scherpste prijs!

Op deze pagina leest u wat een dakdekker voor u kan betekenen. U vindt hier ook informatie over de kosten en leest meer over de belangrijkste werkzaamheden van dakdekkers.


Dakdekker gezocht?

Schakel een ervaren dakdekker in voor alle soorten dakwerken. Er is altijd een vakman bij u in de buurt.

24/7 Spoedservice!

Bel direct naar 088 444 7647 bij een daklekkage of andere spoedklus. 24 uur per dag bereikbaar!

Uitstekende service

U bent altijd verzekerd van uitstekende service en hoge kwaliteit wanneer u een dakdekkersbedrijf inschakelt.


Spoed? Dakdekkersbedrijf met 24/7 service!

Wacht met een daklekkage nooit lang met het inschakelen van een vakman: dit kan namelijk grote schade veroorzaken aan de dakconstructie, en de leefbaarheid van uw woning in gevaar brengen. Merkt u dat uw dak lekt, neem dan met spoed contact op met een dakdekkersbedrijf: bel 088 444 7647.

Er komt dan zo snel mogelijk een dakdekker naar u toe om de schade direct te inventariseren en herstellen. Ook in de avonduren en weekenden! Hij voert direct een reparatie uit of zorgt voor een noodoplossing, zodat uw dakconstructie in ieder geval niet wordt aangetast door de neerslag.

Bel nu: 088 444 7647

De voordelen van onze service

Snelle 24/7 service bij spoedgevallen
Dakdekkers met ruime ervaring
Gratis & vrijblijvende offerte


dakdekker kosten
Wat kost een dakdekker?

De kosten van een dakdekker lopen uiteen. Alle dakwerken zijn uniek, en daarom is de prijs ook uniek. Er spelen verschillende factoren mee in het bepalen van de kostprijs. Zoals de staat van het dak, het daktype en het soort dakbedekking. Bij een reparatie maakt het ook uit of de schade een klein scheurtje is of een verkeerde aansluiting van een dakkapel.

De kosten zijn afhankelijk van:

 • Het uurtarief van de dakdekker.
 • De specifieke dakwerken die een vakman uitvoert.
 • Het daktype: vaak zijn werken op hellende daken duurder doordat het minder toegankelijk is.
 • Het soort dakbedekking.
 • De staat van het dak.


Tarief per uur

Elke dakdekker bepaalt zijn eigen uurtarief, daarom kunnen de kosten per bedrijf wat verschillen. Gemiddeld ligt het uurtarief voor een dakreparatie rond de €25,- tot €35,- en kost het plaatsen van een nieuw dak gemiddeld €30,- tot €45,- per uur.

Voor standaard dakonderhoud ligt het uurtarief gemiddeld rond de €35,- tot €45,-. Dit zijn gemiddelde prijzen: wilt u zeker weten wat uw dakwerk gaat kosten? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

Dakwerken Uurtarief 2024
Dakreparatie €25,- tot €35,-
Nieuw dak plaatsen €30,- tot €45,-
Dakonderhoud €35,- tot €45,-

*Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven incl. btw van dakdekkers uit Utrecht.


Gratis - Vrijblijvend

Prijzen van alle dakwerken

In de onderstaande tabel vindt u meer informatie over de verschillende prijzen van dakwerken. Dakonderhoud, bestaande uit het reinigen van het oppervlak en de hemelwaterafvoer, kost u ongeveer €18,- per m². De exacte prijs hangt af van de staat van het dak en eventuele herstelwerkzaamheden die nodig zijn.

Voor een echte dakreparatie betaalt u bij een plat dak gemiddeld €275,- per m² en bij een hellend dak €150,- tot €350,- per m². Houd er rekening mee dat beschadigingen vaak gaan om een kleiner oppervlak, waardoor de echte kosten in veel gevallen iets lager uitvallen.

Een complete dakrenovatie kost ongeveer €75,- tot €130,- per m², afhankelijk van uw daktype en de prijzen voor dakisolatie beginnen vanaf €30,- per m². De kosten lopen op, afhankelijk van de keuze voor de isolatietechniek en -materiaal.

Dakwerken Prijzen per m²* Omschrijving
Dakonderhoud €18,- Reinigen van dak en hemelwaterafvoer, incl. kleine reparaties.
Dakreparatie €275,- Plat dak
€150,- tot €350,- Hellend dak
Dakrenovatie €75,- tot €100,- Plat dak
€75,- tot €130,- Hellend dak
Dakisolatie Vanaf €30,- per m² Afhankelijk van type dak en isolatiemethode

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag een gratis offerte aan.

Schakelt u met spoed een dakdekkersbedrijf in? Houd er rekening mee dat er dan een spoedtoeslag wordt gerekend. In de avonden en weekenden liggen de kosten daardoor hoger dan op doordeweekse dagen. Gemiddeld ligt deze toeslag op 25% van het totaalbedrag, maar dit kan per bedrijf flink verschillen.

dakpannen Noord-Holland

Kosten dakbedekking

Wilt u een dakdekker inhuren om uw dakbekleding te vervangen? Dan hangen de kosten voor een groot deel af van de materiaalkosten. Bij een plat dak liggen de kosten gemiddeld tussen de €70,- tot €120,- per m², inclusief plaatsing. Op de korte termijn is bitumen een voordelige keuze: rond de €70,- tot €90,- per m². Maar door de relatief korte levensduur (20 tot 25 jaar) kiezen veel mensen ervoor te investeren in een duurdere dakbedekking, zoals EPDM: verkrijgbaar vanaf €95,- tot €120,- per m². Dit heeft een gemiddelde levensduur van 35 tot 40 jaar.

Voor hellende daken zijn dakpannen al jarenlang populair. Betondakpannen zijn verkrijgbaar vanaf €40,- tot €65,- per m². Voor een meer natuurlijke sfeer zijn kleidakpannen een betere optie: deze kosten ongeveer €55,- tot €95,- per m².

Plat dak Prijzen per m²* Levensduur van dakbedekking
Bitumen €70,- tot €90,- 20 tot 25 jaar
PVC €75,- tot €95,- 20 tot 25 jaar
EPDM €95,- tot €120,- 35 tot 40 jaar
Groendak €60,- tot €65,- 55 tot 60 jaar
Hellend dak
Betondakpannen €40,- tot €65,- 30 tot 35 jaar
Leien €55,- tot €95,- 35 tot 40 jaar
Riet €85,- tot €100,- 35 tot 40 jaar
Aluminium €70,- tot €90,- 45 tot 50 jaar
Kleidakpannen €55,- tot €95,- 45 tot 50 jaar
Koper €95,- tot €125,- 75 tot 80 jaar
Zink €75,- tot €105,- 95 tot 100 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag een gratis offerte aan van een dakdekkersbedrijf.


Dakdekkersbedrijf inschakelen?

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van scherpe prijzen!
Gratis offerte ontvangendakreparatie Noord-Holland

Dit doet een dakdekker voor u

Dakdekkers in Utrecht hebben veel verschillende werkzaamheden: van het uitvoeren van dakonderhoud en een dakinspectie tot het herstellen van lekkages of het repareren van schoorstenen. Ook kan een vakman u helpen met de keuze voor de nieuwe dakbedekking: zeker als u twijfelt over de beste keuze is dit een hele fijne optie.

Hieronder gaan we verder in op de belangrijkste taken van een dakdekkersbedrijf. Weten wat dit kost? Vraag dan een kosteloze offerte aan!Dakreparatie: van daklekkage tot beschadigingen

Schade aan het dak wordt in korte tijd groter, waardoor de herstelkosten al snel hoger oplopen. Het is dus belangrijk om bij daklekkages zo snel mogelijk een dakreparatie uit te voeren. Hoe de dakreparatie eruitziet hangt af van de beschadiging en uw type dak.

Bij een plat dak bestaat de reparatie vaak uit het aanbrengen van een reparatiestrook. De meest voorkomende beschadigingen zijn scheuren in de dakbedekking of in de aansluiting van de dakrand.

Bij een hellend dak kan de oorzaak verschillen. Misschien is het een kapotte of vermiste dakpan of nokvorst, maar de kans is ook groot dat het gaat om een beschadigde schoorsteen, een lekkend dakraam of een verkeerde aansluiting van een dakkapel.

Heeft u last van een daklekkage? Wacht niet te lang en neem direct contact op met een dakdekker in uw regio: 088 444 7647.


dakonderhoud Noord-Holland

Dak onderhouden: voor een lange levensduur

Dakonderhoud is een belangrijk onderdeel van dakwerken. Met goed onderhoud voorkomt u lekkages en andere beschadigingen waardoor u op de lange termijn een stuk goedkoper uit bent. Een dakreparatie is namelijk een stuk duurder dan dakonderhoud!

Dakonderhoud bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Een dakinspectie
 • Een dakreiniging
 • Dak ontmossen
 • Dakgoten reinigen
 • Inspectie van de schoorsteen
 • Eventueel enkele herstelwerkzaamheden

Dak reinigen: alle vuil verwijderen

Wist u dat vervuiling het dakoppervlak aantast. Het is dus belangrijk om het dakoppervlak regelmatig te reinigen. We raden niet aan om dit zelf te doen, omdat het werken op hoogte grote risico’s meebrengt. Zeker als u niet de juiste materialen gebruikt. Een dakdekker heeft veilige middelen om uw dak te reinigen zonder risico’s.

De vakman verwijdert vuil zoals takken en bladeren en zal het oppervlak ontmossen. Naast het dakoppervlak maakt hij ook de dakgoten schoon, om ervoor te zorgen dat regenwater goed weg blijft lopen.


dakrenovatie Noord-Holland

Dakbedekking plaatsen: alle soorten

Toe aan nieuwe dakbedekking? Laat dit plaatsen door een vakman zodat u zeker weet dat de bedekking correct is aangebracht. Een dakdekker geeft u zelfs een persoonlijk advies als u twijfelt over de verschillende soorten dakbedekking. U hebt onder meer de keuze uit de volgende soorten dakbedekkingen.

Voor een plat dak:

 • Bitumen: een voordelige aanschafprijs met een gemiddelde levensduur van 20 tot 25 jaar.
 • EPDM: een synthetisch rubber met een lange levensduur tot wel 40 jaar.
 • PVC: dakbedekking van kunststof, in een kleur naar keuze.
 • Groendak: dak bedekt met begroeiing, zoals mossen, vetplanten, struiken of zelfs bomen.

Voor een hellend dak:

 • Dakpannen: zowel klei- als betondakpannen hebben een hoge kwaliteit. Levensduur ligt tussen de 30 tot 50 jaar.
 • Leien: geven het dakoppervlak een hele natuurlijke uitstraling. Kunstleien gaan tot 40 jaar mee.
 • Riet: voor een natuurlijke sfeer en een uitstekende isolatie. Qua levensduur kunt u rekening houden met 35 tot 40 jaar.
 • Metalen dak: geeft het huis een hele moderne en robuuste look. De levensduur varieert van 45 tot zelfs 100 jaar!

Dakinspectie: controle van staat van het dak

Bij dakonderhoud voert de vakman eerst een dakinspectie uit. Tijdens deze inspectie kijkt hij naar de algehele staat van het oppervlak. Hij brengt kleine, beginnende beschadigingen en zwakke plekken in kaart. Door deze daarna direct te herstellen of te verstevigen, voorkomt u een lekkage in de toekomst.

Zo bespaart u dus uiteindelijk op de kosten!

Om de kwaliteit van uw dak te garanderen is het aan te raden om eens per jaar een professionele dakinspectie uit te laten voeren. De dakdekker controleert de dakbedekking, de dakgoten en regenpijp, de schoorsteen en boeidelen.


dakdekkersbedrijf

Voordelen inschakelen dakdekkersbedrijf

Twijfelt u nog of u een dakdekkersbedrijf wilt inschakelen? Het inhuren van vaklui heeft grote voordelen. Allereerst omdat dit veel tijd bespaart, maar ook omdat u hiermee verzekerd bent van de beste kwaliteit. We zetten de grootste voordelen van ervaren dakdekkers hieronder voor u op een rij:

 • U bespaart waardevolle tijd en energie.
 • Er zitten altijd risico’s verbonden aan dakwerk, door een vakman in te schakelen beperkt u deze risico’s enorm!
 • De vakmannen voeren de werkzaamheden snel en vakkundig uit.
 • Een dakdekker geeft u een persoonlijk advies als u ergens over twijfelt.
 • Alle zwakke plekken en beschadigingen worden opgespoord en hersteld, zodat u verzekerd bent van een lange levensduur.

Werkzaam in heel Utrecht, zoals:


Op zoek naar een dakdekker? Neem contact op!

Wilt u dakwerk laten uitvoeren? Schakel dan zeker een ervaren dakdekker in. De werkzaamheden zijn snel uitgevoerd en u bespaart uzelf waardevolle tijd en energie. Daar komt nog bij dat u verzekerd bent van uitstekende kwaliteit, en dat de dakwerker u een persoonlijk advies geeft. Benieuwd naar de kosten?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk een gratis en vrijblijvende offerte ontvangt. U bent altijd verzekerd van een eerlijke prijs: kijk naar de kosten, de opbouw en eventuele garantievoorwaarden zodat u verzekerd bent van een goed aanbod. De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast!

Gratis offerte ontvangen!Dakdirect

Goeman Borgesiuslaan 77
3515 ET Utrecht
088 444 7647