Dakdekker inschakelen?

Ontvang gratis offerte en bespaar op de kosten!

088 444 7646

Nu bereikbaar.

Dakdekker Monnickendam

Met de hulp van een dakdekker in Monnickendam weet u zeker dat uw dak voldoet aan de strengste eisen en uw huis beschermt tegen neerslag en wind. Bij beschadigingen, vervuiling of ouderdom voert een dakdekker via Dakdekker-expert een reparatie, renovatie of onderhoudsbeurt uit. Nog op zoek naar een vakman?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijs van een betrouwbaar dakdekkersbedrijf in uw regio. Zo profiteert u van een scherpe prijs!

Op deze pagina leest u wat een dakdekker voor u kan betekenen en wat het kost als u een dakdekker via Dakdekker-expert inschakelt. Ook vindt u hier handige tips voor het vinden van een vakman en leest u over de vele mogelijkheden bij een dakrenovatie!
Met spoed een dakdekker nodig? 24/7 spoedservice!

Daklekkage? Schakel dan met spoed een dakdekker in via Dakdekker-expert! Bel naar 088 444 7646 en kom direct in contact met een dakdekkersbedrijf in uw regio. Dakdekkers staan 24 uur per dag voor u klaar om een daklekkage te verhelpen. Zo blijft de schade beperkt en heeft u snel weer een droog dak!


Dakdekker gezocht?

Dakdekker gezocht? Vind via Dakdekker-expert snel en eenvoudig een dakdekker bij u in de buurt!

24/7 Spoedservice!

24 uur per dag! Maak gebruik van de 24/7 spoedservice en laat uw daklekkage direct repareren! Bel direct naar 088 444 7646.

Uitstekende service

Profiteer van scherpe prijzen! Een dakdekker via Dakdekker-expert is betaalbaar en betrouwbaar.

Wat kost een dakdekker in Monnickendam?

Het gemiddelde uurtarief van een dakdekker in Monnickendam ligt tussen de €35,- tot €45,- per uur. Houd er rekening mee dat het tarief verschilt, afhankelijk van de klus die de vakman uitvoert en de keuze voor het dakdekkersbedrijf. Kiest u een beginnend of zelfstandige dakdekker, dan bent u in de meeste gevallen het goedkoopste uit: gemiddeld €35,- per uur. Een groot dakdekkersbedrijf is iets duurder, omdat deze een bedrijfspand en bedrijfswagens moet faciliteren. Grote bedrijven rekenen doorgaans een gemiddeld tarief van €45,- per uur.

Uiteraard verschilt dit per bedrijf!

Wilt u precies weten wat u te wachten staat? Twijfel dan niet en start uw gratis offerteaanvraag. U krijgt zo snel mogelijk een exacte prijsindicatie!

Kosten dakdekker 2024

€35,- tot €45,- per uur

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Laag tarief
€35,- per uur

Beginnend of zelfstandig dakdekker
Eenvoudig kluswerk

Hoog tarief
€45,- per uur

Groot dakdekkersbedrijf
Onderhoudswerkzaamheden

Start gratis offerteaanvraag!

De kosten van een dakdekker in Monnickendam hangen nauw samen met de werkzaamheden die hij uitvoert. Voor een dakrenovatie liggen de prijzen gemiddeld tussen de €50,- tot €120,- per m² en onderhoud is met €12,- tot €20,- per m² een stuk voordeliger. In de tabel hieronder vindt u de gemiddelde prijzen voor verschillende dakwerken.

Dakwerken prijzen 2024

Dakwerken

Prijzen 2022*

Dakrenovatie

€50,- tot €120,- per m²

Dakonderhoud

€12,- tot €20,- per m²

Coating aanbrengen

€15,- per m²

Vervangen losse dakpannen

€30,- per m²

Dakreiniging

€5,- tot €30,- per m²

Dakgoten + regenpijpen schoonmaken

€5,- per strekkende meter

Dak ontmossen

€10,- tot €15,- per m²

Dakinspectie

€150,- tot €300,-

Dakreparatie

€30,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die kunnen verschillen. Exacte prijs weten? Vraag snel een gratis offerte aan!

dakdekker Monnickendam

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De prijs van een dakdekker is afhankelijk van diverse factoren en verschilt dus per situatie. Een aantal factoren die invloed hebben op de kosten zijn:

 • Het type dak: welke materialen of reparaties nodig zijn, hangt af van het type dak dat u heeft. Vaak zijn materialen en reparaties bij platte daken voordeliger.
 • Type dakbedekking: als een dakreparatie nodig is, dan speelt het soort dakbedekking natuurlijk ook een rol. Dit bepaalt de hoogte van de materiaalkosten.
 • Uurtarief dakdekker: elke dakdekker hanteert een eigen tarief. Zo zijn zelfstandige dakdekkers vaak goedkoper dan grote dakdekkersbedrijven.
 • Soort dakwerken: de exacte dakwerken die de vakman uitvoert spelen ook een rol. Laat u bij een dakrenovatie alleen de dakbedekking vervangen dan bent u goedkoper uit dan wanneer u ook kiest voor dakisolatie.

Prijsvoorbeelden dakwerken Monnickendam

Dakrenovatie plat dak: deze klant liet het bitumen op zijn dak vervangen door EPDM. Het bitumen verwijderde hij zelf, waardoor de dakdekker direct aan de slag kon met de nieuwe dakbedekking. Het dak had een totaaloppervlak van 65 m², waarmee de totaalprijs inclusief arbeidskosten neerkwam op €3.250,-.

Dakonderhoud: voor deze klant voerde de dakdekker via Dakdekker-expert een compleet onderhoud uit, bestaande uit een dakinspectie, dakreiniging en hij bracht een coating aan op het dakoppervlak van 85 m². De totaalprijs hiervoor was: €3.400,-.


Dakdekkers uit Monnickendam gezocht?

Bel 088 444 7646 en kom snel in contact met een dakdekker bij u in de buurt!
088 444 7646


Wat doet een dakdekker in Monnickendam?

Een dakdekker in Monnickendam heeft verschillende taken, die allemaal het doel hebben om de kwaliteit van het dak te vergroten of te herstellen. De belangrijkste werkzaamheden van dakdekkers zijn:

 • Dakrenovaties: bij een dakrenovatie vervangt de vakman de oude dakbedekking. Bij een grote renovatie vervangt hij ook de dakconstructie of plaatst hij dakisolatie.
 • Dakonderhoud: dit waarborgt de kwaliteit van het dakoppervlak. Het onderhoud bestaat uit schoonmaakwerk, een dakinspectie en een eventuele coating.
 • Dakreparaties: bij beschadigingen op het dak is een dakreparatie de beste manier om deze op te lossen. Dit bestaat uit lekdetectie en het herstellen van de beschadiging.

Bent u nog op zoek naar een dakdekker bij u in de buurt? Maak gebruik van de service van Dakdekker-expert en u komt snel in contact met een vakman in uw eigen regio! Start nu uw gratis offerteaanvraag!dakrenovatie

1. Dakrenovatie Monnickendam

Bij een dakrenovatie in Monnickendam spreken we meestal van het vervangen van de dakbedekking. Dit is nodig als de oude dakbedekking sterk verouderd is: betondakpannen hebben bijvoorbeeld een gemiddelde levensduur van 30 jaar terwijl bitumen op een plat dak gemiddeld 25 jaar meegaat.

Een dakrenovatie geeft veel verschillende mogelijkheden. Bij platte daken zijn materialen als EPDM en bitumen populair, terwijl dakpannen of shingles al jarenlang gebruikt worden bij hellende daken.

Voer een dakrenovatie niet zomaar zelf uit, omdat dit altijd valgevaar met zich meebrengt. Bovendien is de kans aanwezig dat u de dakbedekking niet op de juiste wijze plaatst, en hierdoor beschadigingen of lekkages ontstaan!

Een dakrenovatie kan ook betekenen dat het complete dak aangepakt wordt. De dakdekker vervangt dan niet alleen de dakbedekking, maar ook de totale dakconstructie. Er kunnen nieuwe dakramen geplaatst worden en ook dakisolatie komt vaak voor bij grote dakrenovaties.

Wat kost een dakrenovatie?

De kosten van een dakrenovatie liggen bij een plat dak gemiddeld tussen de €45,- tot €55,- per m² en bij een schuin dak rond de €50,- tot €120,- per m². Een schuin dak renoveren is vaak duurder om een paar verschillende redenen: het oppervlak is doorgaans groter, omdat er twee dakhelften zijn. Ook zijn de verschillende soorten dakbedekkingen iets duurder, maar daar staat ook een hogere levensduur tegenover. Zo gaan keramische dakpannen gemiddeld 50 jaar mee!

Naast de standaard dakrenovatie zijn er ook extra opties waar u voor kan kiezen. Zo laat u voor ongeveer €60,- per m² dakisolatie plaatsen: deze investering verdient u na verloop van tijd weer terug door de lagere energiekosten! En vanaf €560,- per stuk laat u zonnepanelen plaatsen om zelf elektriciteit op te wekken.

Soort dak

Gemiddelde prijs per m²

Gemiddelde totaalprijs (50m²)

Plat dak

€45,- tot €55

€2.250,- tot €2.750,-

Schuin dak

€50,- tot €120,-

€2.500,- tot €6.000,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Exacte kosten weten? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

2. Dakonderhoud Monnickendam

Om de kwaliteit van het dak te behouden, is dakonderhoud in Monnickendam heel belangrijk. Ook hiervoor schakelt u best een dakdekker via Dakdekker-expert in, zodat u niet zelf het hoge dak op hoeft te klimmen. Bovendien weet een dakdekker precies waar hij op moet letten tijdens de inspectie, waardoor geen enkele zwakke plek overgelaten wordt!

Waaruit bestaat dakonderhoud?

Dakonderhoud bestaat uit een aantal dakwerken. Als eerste maakt de dakdekker het dakoppervlak goed schoon. Daarna voert hij een uitgebreide dakinspectie uit, waarbij hij alle zwakke plekken opspoort. Deze herstelt hij direct om daklekkages in de toekomst te voorkomen! Eventueel maakt u het onderhoud compleet met een coating, waarmee het dak langer mooi blijft.


Dakdekkersbedrijf in Monnickendam nodig?

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van scherpe prijzen!
Gratis offerte ontvangen


Wat kost dakonderhoud?

De kosten van dakonderhoud beginnen vanaf €15,- tot €20,- per m². Voor deze prijs laat u het dak schoonmaken en voert de vakman standaard onderhoud uit. De dakinspectie kost gemiddeld €150,- tot €300,-. Dat klinkt duur, maar kan héél veel geld in herstelkosten besparen!

Het aanbrengen van een coating kost gemiddeld €15,- per m². Dit is een goed idee om de kleur van het dak mooi te houden en te voorkomen dat vuil aan het oppervlak hecht. Dit maakt een dakreiniging de komende tien jaar een stuk makkelijker en sneller!

dakonderhoud Monnickendam

Werkzaamheden

Gemiddelde prijs*

Onderhoud dak + schoonmaken dakpannen

€15,- tot €20,- per m²

Aanbrengen coating

€15,- per m²

Vervangen losse dakpannen

€30,- per m²

Dakgoot en hemelwaterafvoer schoonmaken

€5,- per strekkende meter

Dakinspectie

€150,- tot €300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor een exacte prijsindicatie, vraag een gratis offerte aan!

3. Dakreparatie Monnickendam

Bij een beschadiging is het belangrijk om zo snel mogelijk een dakreparatie in Monnickendam uit te laten voeren. Doet u dit niet op tijd, dan veroorzaakt regenwater heel veel schade aan het dak en de dakconstructie. Ook uw plafond en de muren lopen dan het risico te beschadigen. In het ergste geval is de dakconstructie zodanig aangetast dat deze vervangen moet worden!

Hoe wordt een dakreparatie uitgevoerd?

Bij een hellend dak is de oorzaak van een daklekkage vaak een missende of kapotte dakpan of nokvorst. De reparatie bestaat dan eenvoudig uit het vervangen van de kapotte onderdelen. Maar het komt ook voor dat de lekkage zit in de aansluiting van een dakraam of dakkapel. In dat geval moet de vakman de aansluiting weer waterdicht maken.

Bij hellende daken is de oorzaak van de daklekkage vaak een scheur in het dakleer. Dit is te herstellen met een reparatiestrook die de dakdekker stevig aanbrengt.

Wat kost een dakreparatie?

Het herstellen van een kapot dak kost bij een plat dak gemiddeld €250,- tot €300,-. Dit is inclusief materiaal en arbeidskosten. Lekt uw hellend dak? Het vervangen van kapotte dakpannen kost in dat geval gemiddeld €150,- tot €350,- per m² en als de nokvorsten vervangen moeten worden dan kost dit gemiddeld €50,- tot €100,- per meter.

Wist u dat ook de dakgoten een daklekkage kunnen veroorzaken? De oplossing is dan vaak het vervangen of vernieuwen van de dakgoten. Zo loopt het regenwater weer netjes weg en blijft het dak droog. De kosten hiervoor liggen rond de €65,- tot €100,- per meter .

Prijs van een dakreparatie hoog? Dat lijkt misschien zo, maar vergeet niet dat dit gemiddelde prijzen per vierkante meter zijn. Vaak gaat het om slechts enkele dakpannen of een kleine scheur in de dakbedekking. Meestal gaat het dus om een veel kleiner oppervlak!

Werkzaamheden

Gemiddelde kosten*

Zwakke gedeeltes dakbedekking plat dak vervangen

€250,- tot €300,- per m²

Kapotte dakpannen vervangen

€150,- tot €350,- per m²

Vervangen nokvorsten

€50,- tot €100,- per meter

Vernieuwen dakgoten

€65,- tot €100,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Wilt u de exacte prijs weten? Ontvang een gratis offerte!

4. Dakinspectie

Een dakinspectie is een belangrijk onderdeel van dakonderhoud, maar kan natuurlijk op zichzelf uitgevoerd worden. Deze inspectie neemt gemiddeld 20 tot 30 minuten in beslag, afhankelijk van de staat van uw dak. In deze tijd controleert de dakdekker elke vierkante meter en legt hij alle zwakke plekken of beschadigingen vast.

Na de dakinspectie ontvangt u van de dakdekker een compleet verslag met de conclusies van de dakinspecties. De vakman legt uit wat de algemene bevindingen zijn van het dakoppervlak en hoe lang hij nog verwacht dat het dak meegaat. Eventuele zwakke plekken en beschadigingen worden vastgelegd en staan ook in het verslag.

De kosten voor een dakinspectie liggen gemiddeld tussen de €150,- tot €300,-. Sommige dakdekkers voeren de dakinspectie kosteloos uit als u het complete dakonderhoud uitbesteedt.Verschillende soorten dakbedekking

Bij een dakrenovatie is er volop de keuze uit verschillende soorten dakbedekking. Welke dakbedekking voor uw dak de beste keuze is, hangt natuurlijk helemaal af van uw eigen voorkeuren, budget en daktype. Niet alle dakbedekking is even geschikt voor hellende daken, en andersom.

Uit welke soorten dakbedekking kunt u kiezen?

Voor een plat dak:

 • Bitumen: een zeer sterk dakleer dat goedkoop is in aanschaf. Het gaat gemiddeld 25 jaar mee en een nieuwe laag kan over de oude laag aangebracht worden. Het is bovendien makkelijk en goedkoop te herstellen.
 • EPDM: EPDM dakbedekking is van nature erg elastisch en reageert daarom goed op temperatuurswisseling. De kans op scheuren is klein en het heeft een gemiddelde levensduur van maar liefst 40 jaar.
 • PVC: verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en daarom erg populair als dakbedekking voor tuinhuisjes en schuurtjes.
 • Groendak: van nature een uitstekende isolatie en een groene uitstraling. Bovendien erg goed voor het milieu!

Voor een hellend dak heeft u de keuze uit onder andere:

 • Dakpannen: zowel beton- als keramische dakpannen zijn mogelijk. Levensduur varieert van 30 tot 50 jaar en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • Riet: natuurlijke keuze die zorgt voor een uitstekende isolatie. Gaat gemiddeld 40 jaar mee en ziet er prachtig uit.
 • Aluminium, zink en koper: metalen daken zien er robuust en modern uit. Hebben bovendien een hele lange levensduur die oploopt tot wel 100 jaar!

Dakwerken in Monnickendam tegen de laagste prijs!

Vind snel een dakdekker bij u in de buurt: gratis offerte aanvragen!
Gratis offerte ontvangen


Wat kost dakbedekking?

De prijs van dakbedekking begint bij dakpannen vanaf €50,- per m². Dit is inclusief btw, materiaal en montage. Voor €60,- per m² kiest u voor keramische dakpannen. Iets duurder maar een langere levensduur: tot wel 50 jaar!

Voor een plat dak is pvc dakbedekking populair. Dit is met name het geval omdat pvc verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren. Dit kost gemiddeld €55,- per m². Op zoek naar een goedkoper alternatief? Kijk dan eens naar bitumen of EPDM. Bitumen wordt al geplaatst vanaf €45,- per m² en voor EPDM ligt de prijs inclusief plaatsing rond de €50,- per m².

Plaats onderstaande code op uw website om de informatie te delen met uw lezers.

<iframe title="Prijzen en levensduur van dakbedekking" aria-label="Split Bars" id="datawrapper-chart-r9mmB" src="https://datawrapper.dwcdn.net/r9mmB/1/" scrolling="no" frameborder="0" style="width: 0; min-width: 100% !important; border: none;" height="385"></iframe><br /><a href="https://www.dakdekker-expert.nl/" target="_blank" rel="noopener">Grafiek door Dakdekker-Expert.nl</a>

Dakdekkersbedrijf in Monnickendam inschakelen: waarop letten?

Op zoek naar een dakdekkersbedrijf in Monnickendam? Dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat u te maken hebt met een betrouwbaar en vakkundig bedrijf. Hieronder geven we u een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden bij het kiezen van een dakdekker. Zo weet u zeker dat u de beste dakdekker inschakelt!

 1. Lokaal dakdekkersbedrijf. Via dakdekker-expert komt u snel in contact met een dakdekkersbedrijf in uw eigen regio. Dat is voordelig, omdat de voorrijkosten dan zo laag mogelijk zijn! Kies dus altijd voor een vakman in de eigen omgeving.
 2. Keurmerken. Controleer of het bedrijf voldoet aan keurmerken, zoals het KOMO-keurmerk of Dakmerk. Meer hierover leest u op komo.nl en op dakmerk.nl.
 3. Referenties en aanbevelingen. Vraag of er vrienden en familie zijn met aanbevelingen en referenties. Vraag de dakdekker ook naar eerdere ervaringen. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de kwaliteiten.
 4. Garantievoorwaarden. Hoe zit het met de garanties? Neem de voorwaarden altijd door zodat u weet waar u aan toe bent.

dakdekkersbedrijf Monnickendam

Dakdekkers Monnickendam nodig? Gratis offerte!

Dakdekkers uit Monnickendam inschakelen voor uw verschillende dakwerken? Dat is altijd een goed idee! Het dakwerk is snel en vakkundig uitgevoerd en u krijgt een persoonlijk advies van de dakdekker. Bent u nog op zoek naar een expert in uw regio? Maak dan gratis gebruik van de service van Dakdekker-expert!

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de offerte van een betrouwbaar dakdekkersbedrijf in uw regio. Neem de offerte, de voorwaarden en de planning door en profiteer zo van een scherpe prijs! De offerteaanvraag is verder gratis en zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast!

Gratis offerte ontvangen!Dakreparatie.nu

Koningin Wilhelminaplein 17
1062 HJ Amsterdam

088 444 7646